SÅNG & TAL (sångerska, föredragshållare, sångcoach, REVoice-terapeut)

CARINA HENRIKSSON är verksam som multikonstnär och kulturentreprenör inom områdena sång/musik/teater/litteratur

 

Carina är utbildad operasångerska vid bl. a OperaStudio 67 i Stockholm och Royal Academy of Music i London som har framträtt i ett 30-tal roller inom opera och musikal genom åren. Idag är hon stationerad i Piteå och verksam som gräns och genrefri operasångerska med rötterna i folkmusiken och med en förkärlek för crossover och alternativa scener. Under 2005-2007 var hon bosatt i Japan där hon var verksam som sångerska och föredragshållare. 2005 blev hon utnämnd till Kulturambassadör för Norrbotten i Japan.

 

Carina har belönats med flera priser och stipendier för sin sång och sitt arbete i kulturens tjänst. Rubus Arcticus kulturpris, Hagegårdens kulturpris, Rosenströms kulturpris, Olof Högberg plaketten för framstående kulturinsats m.fl

 

Carina är även verksam som föredragshållare, programledare och konferencier samt arbetar med REvoice, röstmassage och coaching för både tal&sång. Hösten 2020 vikarierade hon som sångpedagog för klassiska sångarna på Framnäs Folkhögskola.

Läs mer

REVOICE therapy, RÖSTMASSAGE, SÅNGLEKTIONER

REVOICE TERAPI – RÖSTMASSAGE – Certifierad REvoice terapeut

Utbildning – Sirkka Lisa Perkkiö

 

För dig som har rösten som yrke eller för dig som har problem med din röst. Gnisslar du tänder eller  pressar tunga. Upplever du heshet, knarr, kramp eller spänningar.

Terapeutisk och förebyggande, för både friska och trötta röster. Röstmassage kan även hjälpa mot spänningshuvudvärk, yrsel mm

 

RÖSTCOACHING med fokus på sund andning, stöd, fonation och artikulation i  både tal och sång

AUDITIONFÖRBEREDELSE för både sång och teater

SÅNGLEKTIONER

REVOICE THERAPY, RÖSTMASSAGE & RÖST-TAL-COACHING Facebooksida