GLESBYGDSDIVAN AB

GLESBYGDSDIVAN är namnet på både Carina Henrikssons produktionsbolag och hennes alter ego.

 

GLESBYGDSDIVAN AB skapar och säljer musik- och teaterföreställningar och har Nordkalotten som huvudsakligt verksamhetsområde.

 

Flexiblititet, lyhördhet och samverkan är våra ledmotiv

 

GLESBYGDSDIVAN AB erbjuder skräddarsydda kulturupplevelser för företag, föreningar, offentlig sektor och privata uppdragsgivare. Vi levererar exklusiv och jordnära underhållning till din gala, konferens, festival, hembygdsdag eller födelsedag. Carina Henriksson uppträder lika gärna som sig själv eller i sin roll som GlesbygdsDivan.

 

GLESBYGDSDIVAN AB har ett brett upparbetat nätverk av kulturarbetare inom olika discipliner och olika områden, både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, som kan göra just ditt event eller din galakväll unik.

 

GLESBYGDSDIVAN skriver text, musik och manus både på uppdrag och på eget initiativ och emellanåt uppträder hon som föredragshållare, konferencier, moderator eller programledare.

 

GLESBYGDSDIVAN AB erbjuder ReVoice-terapi, röstmassage, sånglektioner och är gärna din privata coach inför audition till operahus eller ansökningar till musik, teater eller opera-högskola.

 

Vi lyfter gärna dagsaktuella ämnen och orättvisor, arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och balanserar på en töjbar lina mellan humor och allvar

 

VÅRA DRIVKRAFTER

  • Att lyfta in våra minoritetsspråk, meänkieli och samiska till en musikgenre där språken inte varit vanligt förekommande. Tanken med att bjuda in minoritetsspråken till våra klassiska scenrum har varit i syfte att nå en ny publik, men också för skapa nyfikenhet samt öka kunskapen om våra minoriteter och vår mångkultur.

 

  • Att initiera kulturprojekt och skapa angelägen scenkonst som tar avstamp i vår kultur, musik och historia för att i nästa led, produktionsledet, skapa arbetstillfällen till de kulturarbetare som bor och verkar i regionen.

 

Allt är möjligt och mycket är ogjort

 

GO IN PEACE från LIVE@ACUSTICUM ”Sånger till Tröst&Tanke”