OPERA VILDMARK – Från vision till passion

OPERA VILDMARK är ett produktionsbolag som föddes vid Lainioälvens strand, sprungen ur en vilja och en ambition att göra operan mer lättillgänglig; att kultur är allas rättighet oavsett var du bor i landet; att öka intresset för en smal konstform; att hitta nya scener och ny publik.

 

OPERA VILDMARK skapar scenkonst förankrad i vår kultur, miljö och historia, från vision till färdig produktion.

 

OPERA VILDMARK producerar förutom opera även event samt underhållning för företag och privata uppdragsgivare.

 

OPERA VILDMARK producerade under 2000-2015 en årligen återkommande operafestival i hembyn Lainio, ibland med utvidgad turné och gästspel på Nordkalotten bl.a Åland, Skansen i Stockholm, Läckö Slott samt turné under Norrbottensmusiken paraply.

 

OPERA VILDMARK var under 2003-2005 ansvarig för samtliga operaproduktioner på Ice Globe Theatre, en kopia av Shakespeares The Globe helt byggd i is och snö. En amfiteater med norrskenet och stjärnhimlen som kuliss, byggd av Icehotel på Torneälvens strand.

 

En dokumentär om OPERA VILDMARK samt en filmatisering av William Waltons enaktare ”Björnen”, översatt till svenska och två av våra minoritetsspråk; meänkieli och samiska spelades in i pelarsalen på Icehotel för Sveriges Television, SVT Drama av Bodesand Produktion och Nordisk Drama och Dokumentär i regi av Catarina Gnosspelius. Filmatiseringen sändes som ”Veckans föreställning” i SVT2, 2014.

 

OPERA VILDMARK fungerar idag som en visionskuvös för scenkonstproduktioner i tillblivelse.

OPERA VILDMARK på FACEBOOK